Proiectul poate contribui indirect la Obiectivul 4 prin sensibilizarea și promovarea educației privind practicile durabile de gestionare a deșeurilor și durabilitatea agriculturii în cadrul comunității.
Proiectul va asigura oportunități egale pentru bărbați și femei în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, procesele decizionale și partajarea beneficiilor.
Crearea de noi locuri de muncă în sectoarele colectării deșeurilor, prelucrării și generării de energie contribuie la obiectivul de promovare a creșterii economice susținute, favorabile incluziunii și durabile, a ocupării depline și productive a forței de muncă și a muncii decente pentru toți.
Prin reducerea deșeurilor de gunoi de grajd și transformarea acestora în resurse valoroase (compost), proiectul sprijină obiectivul de a asigura modele durabile de consum și producție.
Proiectul contribuie la atenuarea schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de metan rezultate din compostarea deșeurilor organice în depozitele de deșeuri.
kofert Organic își propune să abordeze simultan două provocări urgente: gestionarea deșeurilor de gunoi de grajd și îmbunătățirea sănătății solului.
Prin parteneriate cu ferme zootehnice și întreprinderi agricole, punem în aplicare o soluție durabilă pentru a transforma gunoiul de grajd în compost prin compostare aerobă. Contribuind la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, proiectul promovează tranziția către o economie circulară, reducând emisiile de carbon prin producția de îngrășământ organic și prin reducerea depozitării dejecțiilor de la animale. Pe lângă cele două provocări abordate, proiectul aduce numeroase beneficii, printre care: reducerea emisiilor, reducerea costurilor, generarea de locuri de muncă ecologice, reducerea mirosurilor și altele.
Reducerea emisiilor de metan prin compostarea gunoiului de grajd la Kofert Organic, Mihailesti, Romania.
Prezentul proiect vizează implementarea unui „sistem industrial organizat” pentru producerea de îngrășăminte organice de înaltă eficiență.
Obiectivul principal al KOFERT ORGANIC SRL este de a produce ingrasamant
organic solid, asa cum este definit in REGULAMENTUL (UE) 2019/1009 al
Parlamentului European si al Consiliului din 5 iunie 2019, utilizand strict materii
organice.
Produsul final este un îngrășământ organic granulat stabil, stabil, igienic, omogen, de înaltă eficiență. Aceasta linie de compostare funcționează continuu și este automatizată, capacitatea de procesare fiind în medie de 60-70 de tone de gunoi de grajd/zi cu un conținut de umiditate de aproximativ 55% la intrare.